TREBA JE Advokat za zaštitu privatnosti?
Pitajte za pravnu pomoć

NAŠI PRAVNICI SU SPECIJALISTI U DUTCH ZAKONU

Provjereno Jasan.

Provjereno Lično i lako dostupno.

Provjereno Vaša interesovanja na prvom mestu.

Lako dostupan

Lako dostupan

Law & More je na raspolaganju od ponedjeljka do petka
od 08:00 do 22:00 i vikendom od 09:00 do 17:00

Dobra i brza komunikacija

Dobra i brza komunikacija

Naši pravnici slušaju vaš slučaj i pojavljuju se
sa odgovarajućim planom delovanja

Lični pristup

Lični pristup

Naš način rada osigurava 100% naših klijenata
preporučite nas i da smo u prosjeku ocijenjeni sa 9.4

/
Advokat privatnosti
/

Advokat privatnosti

Privatnost je temeljno pravo i omogućava pojedincima i kompanijama kontrolu nad svojim podacima.

Brzi meni

Zbog porasta europskih i nacionalnih zakona i propisa i stroge kontrole poštovanja od strane supervizora, kompanije i institucije danas teško mogu zanemariti zakon o privatnosti. Najpoznatiji primjer zakonodavstva i propisa kojih se gotovo svako poduzeće ili institucija mora pridržavati je Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) koja je stupila na snagu širom Europske unije. U Holandiji su dodatna pravila utvrđena Zakonom o provedbi GDPR-a (UAVG). Srž GDPR-a i UAVG-a leži u činjenici da svaka tvrtka ili institucija koja obrađuje osobne podatke mora s tim osobnim podacima postupati pažljivo i transparentno.

Iako je pravljenje GDPR-a za vašu kompaniju jako važno, pravno je složeno. Bilo da se tiče podataka o klijentima, osoblju ili podacima trećih strana, GDPR postavlja stroge zahtjeve u pogledu obrade osobnih podataka i također jača prava osoba čiji se podaci obrađuju. Law & More pravnici su svjesni svih dešavanja u vezi sa (stalno promenljivim) zakonom o privatnosti. Naši pravnici istražuju način na koji obrađujete lične podatke i mapirate svoje interne procese i obradu podataka. Naši pravnici također provjeravaju u kojoj je mjeri vaša tvrtka dovoljno strukturirana u skladu s važećim zakonodavstvom AVG-a i koja su moguća poboljšanja. Na ove načine Law & More rado vam pomaže da napravite i zadržite svoju organizaciju GDPR otpornom.

“Tokom upoznavanja odmah mi je postalo jasno
da Law & More ima jasan plan
akcije”

Područje primjene i nadzor

GDPR se odnosi na sve organizacije koje obrađuju lične podatke. Kada vaša kompanija prikuplja podatke s kojima se osoba može identificirati, vaša tvrtka ima veze s GDPR-om. Nadalje, osobni se podaci obrađuju kada se, na primjer, vodi administracija plaća za vaše zaposlenike, sastanci s klijentima registriraju ili kada se razmjenjuju podaci u zdravstvu. Također možete razmisliti o sljedećim situacijama: provođenju marketinških aktivnosti ili mjerenju ili registraciji produktivnosti zaposlenih ili upotrebi računara. S obzirom na gore navedeno, neizbježno je da se vaša kompanija mora baviti zakonodavstvom o privatnosti.

U Holandiji je osnovno načelo da se mora biti moguće osloniti se na kompanije i institucije koje će pažljivo postupati sa njihovim podacima. Uostalom, u našem sadašnjem društvu digitalizacija igra sve važniju ulogu i uključuje obradu podataka u digitalnom obliku. To može dovesti do ozbiljnih rizika u vezi sa zaštitom naše privatnosti. Zato nizozemski nadzornik zaštite privatnosti, holandska uprava za zaštitu podataka (AP), ima dalekosežne ovlasti za kontrolu i provođenje zakona. Ako se vaša kompanija ne pridržava važećeg GDPR zakonodavstva, onda vrlo brzo riskira nalog podložan povremenim novčanim kaznama ili značajnim novčanim kaznama, koja mogu iznositi do dvadeset miliona eura. Pored toga, u slučaju nepažljivog korištenja osobnih podataka, vaša tvrtka mora uzeti u obzir moguće loše reklamiranje i odštetne radnje žrtava.

Šta klijenti kažu o nama

Adekvatan pristup

Tom Meevis je cijelo vrijeme bio uključen u slučaj i na svako moje pitanje je brzo i jasno odgovorio. Svakako ću preporučiti firmu (a posebno Toma Meevisa) prijateljima, porodici i poslovnim saradnicima.

10
Mieke
Hoogeloon

Naši advokati za zaštitu privatnosti spremni su da vam pomognu:

ured Law & More

Zakon o privatnostiInventar i politika privatnosti

Da biste spriječili takve dalekosežne posljedice ili mjere supervizora, važno je da vaše preduzeće ili institucije imaju politiku privatnosti kako bi se udovoljilo GDPR-u. Prije sastavljanja pravila o privatnosti važno je popisati način poslovanja vaše kompanije ili institucije u kontekstu privatnosti. To je razlog zašto Law & More sastavio je sledeći korak po korak plan:

Korak 1: Identificirajte koje lične podatke obrađujete
Korak 2: Odredite svrhu i osnovu za obradu podataka
Korak 3: Utvrdite na koji način su zagarantovana prava subjekata podataka
Korak 4: Procijenite da li i kako tražite, primate i registrujete dozvolu
Korak 5: Utvrdite da li ste dužni provesti procjenu utjecaja na zaštitu podataka
Korak 6: Odredite hoće li imenovati službenika za zaštitu podataka
Korak 7: Utvrdite kako se vaše poduzeće bavi propuštanjem podataka i obvezom izvještavanja
Korak 8: Provjerite svoje sporazume o procesorima
Korak 9: Odredite pod koji nadzornik spada vaša organizacija

Kada izvršite ovu analizu, moguće je utvrditi koji rizici kršenja zakona o privatnosti nastaju u vašoj kompaniji. To se također može predvidjeti u vašoj politici privatnosti. Tražite li podršku u ovom procesu? Molimo kontaktirajte Law & More. Naši pravnici su stručnjaci iz oblasti prava privatnosti i mogu pomoći vašoj kompaniji ili ustanovi u sledećim uslugama:

  • Savjetovanje i odgovaranje na vaša pravna pitanja: na primjer, kada je došlo do povrede podataka i kako se nositi s tim?
  • Analiziranje obrade vaših podataka na osnovu ciljeva i principa GDPR-a i utvrđivanje specifičnih rizika: da li se vaša kompanija ili institucija pridržava GDPR-a i koje pravne mjere još trebate poduzeti?
  • Priprema i pregled dokumenata, kao što su vaša politika privatnosti ili ugovori sa obrađivačima.
  • Provođenje procjene uticaja na zaštitu podataka.
  • Pomaganje AP u pravnim postupcima i procesima izvršenja.

Uredba o zaštiti opštih podataka (GDPR)

Zaštita prava na privatnost postaje sve važnija u našem sadašnjem društvu. To se velikim dijelom može pripisati digitalizaciji, razvoju u kojem se informacije češće obrađuju u digitalnom obliku. Nažalost, digitalizacija sa sobom nosi i rizike. Da bi se zaštitila naša privatnost, uspostavljaju se propisi o privatnosti.

Trenutno, zakon o privatnosti prolazi kroz značajnu transformaciju koja proizlazi iz implementacije GDPR-a. Uspostavom GDPR-a, cijela Evropska unija podliježe istom zakonu o privatnosti. Ovo u velikoj meri utiče na preduzeća, jer će morati da se nose sa strožim zahtevima u pogledu zaštite podataka. GDPR poboljšava položaj subjekata podataka dajući im nova prava i jačajući njihova uspostavljena prava. Nadalje, organizacije koje obrađuju lične podatke imat će više obaveza. Korporacijama je važno da se pripreme za ovu promjenu, tim više što će i kazne za nepoštivanje GDPR-a postati strože.

Trebate li savjet u vezi s prelaskom na GDPR? Želite li izvršiti provjeru usklađenosti kako biste bili sigurni da vaša kompanija ispunjava zahtjeve koji proizlaze iz GDPR-a? Ili se brinete da zaštita vaših osobnih podataka nije dovoljna? Law & More ima široko znanje o zakonu o privatnosti i pomoći će vam da strukturirate svoju organizaciju na način koji je u skladu sa GDPR-om.

Želite li znati što Law & More mogu učiniti za vas kao advokatska kancelarija u Eindhoven i Amsterdam?
Zatim nas kontaktirajte telefonom +31 40 369 06 80 ili pošaljite e-mail na:
gospodin. Tom Meevis, advokat na Law & More - [email zaštićen]
gospodin. Maxim Hodak, advokat u & More - [email zaštićen]

Postavke privatnosti
Koristimo kolačiće kako bismo poboljšali vaše iskustvo korištenja naše web stranice. Ako koristite naše usluge putem preglednika, možete ograničiti, blokirati ili ukloniti kolačiće putem postavki web preglednika. Također koristimo sadržaj i skripte trećih strana koje mogu koristiti tehnologije praćenja. U nastavku možete selektivno dati svoj pristanak kako biste dozvolili ugrađivanje takve treće strane. Za potpune informacije o kolačićima koje koristimo, podacima koje prikupljamo i načinu na koji ih obrađujemo, provjerite naše Politika privatnosti
Law & More B.V.